Har du taget springet om at starte egen virksomhed? Så er du helt sikker på, hvor indviklet det kan være at starte virksomheden op. Der er masse praktiske foranstaltninger, som man skal have styr på og det kan være svært at få overblik over alle de ting. Det er vigtigt, at du får en god start på iværksætterlivet og derfor må du endelig ikke glemme noget af alt det praktiske. I denne artikel kan du derfor finde en række uundværlige ting, som du skal have styr på, når du opstarter egen virksomhed.
CVR-nummer eller ej?
Noget af det første som du skal tage stilling til som virksomhedsejer, er hvorvidt din virksomhed skal figurere som en hobby eller om du vil satse og gøre det til dit fuldtidsarbejde. Dette valg har stor indflydelse på en række andre valg du skal gøre dig. Du skal vælge en hobbyvirksomhed, hvis du ikke regner med at tjene over 50.000 kroner om året. Hvis du derimod tror på, at din forretning er en guldmine og du vil tjene over de 50.000 kroner, så skal du oprette et CVR-nummer til din virksomhed. Fordelen ved at oprette et CVR-nummer, er at man kan trække momsen fra alt det, som har noget at gøre med din virksomhed. Desuden skaber et CVR-nummer troværdighed og kan medføre, at du vil opnå flere kunder. Dog skal man hvert år lave et momsregnskab, og derfor kan det være nødvendigt, at man får hjælp af en professionel.
Selskabsform
Når du har besluttet dig for, hvorvidt din virksomhed skal være en hobby eller om du vil gå all in, så skal du vælge en selskabsform. I følgende afsnit danner vi et forenklet overblik over, hvilke der findes:
Enkeltmandsvirksomhed: Dette er en selskabsform til dig, som er ene mand i virksomheden. Her er der intet kapitalindskud, dog hæfter man selv personligt.
Interessentskab: Et interessentskab skal minimum have to ejere, og her bliver der ligeledes hæftet personligt eller solidarisk, hvis man er flere ejere.
Iværksætterselskab: Dette er en forholdsvis ny selskabsform, som er dannet for at få flere til at starte egen virksomhed. Her er der et kapitalindskud på blot 1 krone. Her er det et krav, at der er en direktion. Dertil hæfter man kun begrænset, hvis man vælger at danne et iværksætterselskab.
Anpartsselskab: Også kendt som ApS. Her er der en startkapital på 50.000 kroner, som man skal investere i selskabet inden man begynder. Desuden skal man ikke selv hæfte for de forpligtelser, som virksomheden tager, da disse er begrænset til det indskudte kapital.
Aktieselskab, A/S: Et aktieselskab skal som minimum have en ejer. Her er der et kapitalindskud på minimum 500.000 kroner. Her er det nødvenligt, at man både har en direktion samt en bestyrelse. Her har man ligeledes en begrænset hæftelse.
Alt afhængig af hvilken selskabsform, som du vælger til din virksomhed, kan det være en nødvendighed at have penge til startkapitalen. For den almene dansker kan det være svært at anskaffe 50.000 kroner eller mere, men hvis man virkelig tror på sin virksomhedsidé, så skal det ikke påvirke det. Hvis man ikke kan vente et år eller to for, at man har sparet pengene op, kan det være en nødvendighed at låne penge online, hvilket du kan læse meget mere om her.
Læg en forretningsplan
For at din virksomhed får succes er det vigtigt, at du som virksomhedsejer lægger en forretningsplan. Ved at nedskrive dine ideer, visioner og metoder er dine mål mere konkrete og dermed også nemmere at opnå. En forretningsplan er også med til at skabe bedre overblik, og hvis du på et tidspunkt kører død i det, så kan du hive din forretningsplan frem og finde motivationen til at arbejde videre. Desuden mindsker en forretningsplan risikoen for at der opstår problemer, da du helst skal kunne forebygge problemer, da du højst sandsynlig vil støde på dem, mens du udarbejder din forretningsplan.
No comments yet.