Kan alle brancher benytte sig af affiliate marketing?

Her på siden bliver vi ofte spurgt, om at alle brancher kan benytte sig af affiliate marketing. Det skyldes, at det virker mere oplagt, hvis du sælger et produkt på nettet i forhold til, hvis du er tandlæge i København.

Her vil vi prøve at dykke ned i, om det er realistisk at lave affiliate marketing inden for alle brancher. I sidste ende kommer det nok også an på, hvad man mener med affiliate marketing. Hvis man rammer det bredt, så vil vi sige, at alle brancher kan benytte sig af det.

Affiliate marketing på nettet

Vi kender alle sammen til den helt klassiske affiliate marketing, hvor du linker til et produkt, og når nogen så køber produktet, får du en procentdel af salget eller en pris for dit lead.

Der er især leads som gør, at alle kan være med på affiliate marketing. For hvis du har kunder, så kan du også give et beløb for det lead, når nogen bliver kunder hos din virksomhed.

Hvis du har en tandlæge i København, kan du give en leadpris på f.eks. 500 kr. til dem, som skaffer nye kunder til dig. Det kan også være et højere beløb. Det smarte ved denne metode er, at det er sjældent, at en ny kunde hos en tandlæge i København, kun kommer der en gang. Selv hvis du giver sådan, at du ikke tjener noget på første besøg, så skulle du gerne tjene en masse penge på de efterfølgende besøg.

Det er en metode, som alle denne typer af brancher kan benytte sig af. Hvis din branche er baseret på, at dine kunder ikke kommer igen, kan du overveje en lavere leadpris eller en procentdel af salget.

Når du gør det på denne måde, kan alle være med på affiliate marketing. Det kræver kun, at du har noget at sælge. Hvis du vil se et eksempel på en tandlæge, der kunne benytte affiliate marketing, kan du se mere her.

USA er affiliate landet nr 1

I USA har de en lang større tradition for at bruge affiliate marketing, end vi har herhjemme. Nærmest alle virksomheders hjemmesider vil have et link, som hedder affiliate marketing. Det skyldes, at de er vant til at lave denne form for aftaler.

Du kan f.eks. starte et forsikringsselskab i morgen, hvor du laver en hjemmeside. Alle dine forsikringer står du ikke for, men dem køber du hos et større firma, og du bliver derfor blot et affiliatefirma hos dem.

Det er en helt almindelig måde at drive virksomhed på i USA, da de har stor tradition for mennesker, som gerne vil være selvstændige, og det er en let og hurtig måde at blive det på.

På samme måde kan danske virksomheder lære meget af det, da det er som om, at vi stadigvæk er lidt bange for affiliate marketing herhjemme, og det er der ingen grund til at være.

 

About Halfdan

I dag, SEO-konsulent og affiliate marketer. Tidligere stifter og direktør i JUF.dk ApS, der blev solgt i sommeren '15. Studerer til cand.jur. på Aarhus Universitet. Stifter af AffiliateDM.dk.
No comments yet.

Skriv et svar