Overvej sidebaren på dit affiliate site

Har du en sidebar på dit affiliate-site? Det har jeg i hvert fald på mange af mine. Og man kan overveje, hvor god en idé der reelt set er tale om.

Jeg lavede tidligere i 2012 en lille test, hvor jeg forsøgte at fjerne sidebaren på JUF’s underside om boligadvokater for at se, om dette betød flere eller færre kliks på mine affiliate links.

Svaret var klart – jeg fik lige pludseligt langt flere klik på mine links. Helt præcis omkring 27 %. Men det blev påpeget fra anden side af, at dette måske kom på bekostning af brugervenlighed og derved også indirekte søgemaskineoptimeringen af min side.

Jeg har endnu ikke bestemt mig for, hvad der er smart i den her sammenhæng – om jeg skal beholde mine sidebars eller ej. For nu har jeg slettet på fx Boliglaan.nu, men beholdt dem på SimpelEnergi.dk – (se sidebar fx her på siden om luft vand varmepumper).

Jeg har lavet en kort video om testen herunder, du kan se – og opfordringen til selv at teste løs er herved givet videre!

Se indlægget med de tekniske detaljer her: https://plus.google.com/u/0/113395987840927132018/posts/Jv5wcd4AHKP

Jeg hører gerne dine forslag og kommentarer til testen! 🙂

About Halfdan

I dag, SEO-konsulent og affiliate marketer. Tidligere stifter og direktør i JUF.dk ApS, der blev solgt i sommeren '15. Studerer til cand.jur. på Aarhus Universitet. Stifter af AffiliateDM.dk.
No comments yet.

Skriv et svar