Bilplan – Sidste måned og fremtidsplaner

Så bliver det til det sidste indlæg i denne omgang for bilplan. Det har været sjovt, at være med og mest af alt motiverende for indsatsen, når man nu laver noget ”offentligt”. Jeg ved med sikkerhed, at jeg ikke var noget så langt, hvis jeg ikke havde tilmeldt mig. Måske var jeg slet ikke startet. Samtidig er udvidelsen med podcast fra dommerne ret godt. Det er altid godt indhold til ørerne og jeg er sikker på at mange lytter til det med glæde.

Hvis jeg skal tage de kritiske briller på, så har jeg savnet at flere deltagere bloggede om deres projekter. Ud over podcastet, så er det jo faktisk det mest spændende at følge med i og læse om. Jeg ville meget gerne have læst om mange af de andre projekter. Må ærligt tilstå, at jeg selv sprang november måned over, da der alligevel ikke var nogle andre, som skrev.

Nå, men nu er det altså tid til de sidste indlæg om december måned… og om fremtidstankerne om sitet.

December måned
De sidste måneders tid har været en af de mindre produktive på bilplan.dk. Jeg har i månederne før fået skrevet en masse gode artikler om biløkonomi og fået lavet nogle gode brugbare beregnere. Jeg er faktisk temmelig stolt af både indholdet, designet og funktionaliteten på sitet, som nok er noget af de bedste, som jeg har lavet online indtil videre. Jeg har derfor følt lidt, at jeg nu var “i mål” med sitet og bare kunne læne mig tilbage og se trafiktallene kravle op ad 🙂

Men sådan er det jo bare slet slet ikke må jeg erfare 🙁

I december måned har jeg kommenteret på et par forums på et par tråde ang. bilkøb. Det har givet ok positivt respons, så det vil jeg prøve at gøre lidt mere aktivt, hvor værktøjerne kunne være til gavn. Derudover har jeg lagt billeder på de forskellige artikler, som jeg også håber giver et lidt mere professionelt udtryk og ikke mindst trafik.

Linkbuilding er virkelig ikke min kop te. Jeg har skrevet rundt til forskellige sites om de havde lyst til at linke til budgetværktøjerne, men møder udelukkende stilhed. Det kunne jeg godt tænke mit at høre om erfaringer fra andre deltagere herinde og hvordan de griber det an.

Trafik er på ca. 20-30 besøg om dagen i øjeblikket. På ingen måder prangende, men dog en start. Affiliate indtjening er på 55 kr. for et enkelt lead for december og 40 kr. for november. Heller ikke prangende.

Fremtidsplaner 
Så der skal arbejdes videre, men jeg er faktisk lidt i tvivl om retningen stadigvæk. Lige nu har jeg en masse indhold omkring biløkonomi, men det er et relativt begrænset stofområde og egentligt ikke særligt velegnet til affiliate. Det er lige forsikring og evt. vejhjælp, men ellers ikke så meget. Så efter lidt grublerier, så tænker jeg, at jeg har 3 muligheder at fortsætte med.

Adsense
Jeg indsætter adsense på sitet. Det er bestemt ikke en idé, som jeg synes om, da min erfaring er, at det er minimalt, hvad man efterhånden kan få ud af det. Men det kunne kompensere for, at meget af indholdet på sitet ikke direkte kan bygges over mod affiliate.

Artikler om produkter
Jeg udvider stofområdet til også, at indeholde sikkerhed, vedligehold, elektronik mv. til bilen. Her kan jeg skrive en masse gode artikler om forskellige produkter og henvise til forskellige netbutikker. Det vil også være muligt at indgå affiliate aftaler. Det er nok den vej, som jeg overvejer mest seriøst lige nu. Samtidig vil det også være motiverende hvis jeg både kan se, at trafik og indtjening øges, jo flere kræfter, som jeg lægger i det. Og der er ikke mange måneder mellem indsats og afkast. Men det må helst ikke overskygge for biløkonomi temaet for sitet.

Login, brugernes bilregnskaber og sammenligning
Den sidste mulighed, som jeg overvejer, er at gå i gang med at lave en database, hvor bilejere/leasere kan indtaste al data på deres biler og så få et løbende overblik over økonomien på den. Det gælder f.eks. købspris, værditab, service og vedligehold, forsikring, kørsel pr. km. mv. Samtidig skal man også kunne sammenligne sig selv mod andre. Jeg tror, at der er en interesse for det og det kunne være sjovt at bygge sådan et site. Problemet er, at det så bliver det pludseligt en hel del sværere og tidskrævende at have med at gøre. Samtidig aner jeg ikke om folk vil bruge det, eller om det kan skabe trafik nok til også at kunne få lidt indtjening på det. Så det vil være et sats, i hvert fald tidsmæssigt. I må meget gerne kommentere på indlægget her og skrive om I kunne finde på at bruge et sådan værktøj/bilregnskab?

 

De tørre tal for december

Trafik:
833 sessioner, halvdelen organisk, resten direkte eller via henvisninger

Indtjening:
55 kr.

Omkostninger:
100 kr. (billeder)

 

About Jacob Henriksen

Har lavet forskellige hjemmesider i fritiden i en årrække og vil nu prøve at sætte gang i et nyt projekt med domænet bilplan.dk. Sitet skal indeholde en række artikler og beregnere om alt vedrørende biløkonomi.
No comments yet.

Skriv et svar