Affiliate Plug.in

Affiliate Plug.in er udviklet af Lars Rasmussen fra 1337 ApS.

Lars har været så flink at hjælpe til med opsætning af AffiliateDM siden her i 2013-versionen. De tidligere år har det været lidt besværligt at få opdateret tabellen på forsiden med folks resultater, simpelthen fordi det skulle gøres manuelt. I denne omgang har Lars sørget for at lave noget ninja-kode, så folk helt selv kan stå for indberetningerne.

Derfor har Lars fået lidt plads her på siden til at skrive et indlæg om hans Affiliate Plug.in – et plugin til WordPress prissammenligninger, og det kommer her:

Jeg hedder som nævnt Lars, og har tidligere været med i Affiliate DM – dog med et ikke så prangende resultat (2. sidst, kun “undergået” af Andreas Linde) med min side om LED Pærer. Dog endte det med at LEDPaerer.dk udgik fra Affiliate DM, da Anders Saugstrup og jeg lavede en aftale med en webshop, hvor vi indgik som partnere.

Jeg studerer til dagligt datalogi på Aarhus Universitet, hvor jeg efter sommerferien starter på kandidaten. Udover at arbejde for mit eget firma, bruger jeg en del tid på at sælge oplevelsesgaver hos DuGlemmerDetAldrig.dk.

Inden Affiliate DM først løb af stablen, startede jeg en side om ssd harddiske med Anders Saugstrup. Denne side skulle indeholde prissammenligninger over SSD’er. Os dataloger er ret dovne, især når det kommer til slavearbejde som det at opdatere priser i en helt masse tabeller. Derfor gjorde jeg det jeg var bedst til: Jeg programmerede mig ud af problemet. Der gik en masse tid med at få udviklet, hvad der i dag er blevet til Affiliate Plug.in. I starten var det et meget teknisk plugin, som ingen andre end mig selv kunne betjene, men da Anders spurgte om man ikke kunne bruge pluginet til andre sites, gik det op for mig hvad jeg egentlig var i gang med. Derfor fik jeg kontakt til Kristian Konradsen fra Autostol.dk, som hjalp mig med at teste pluginet og give feedback til hvordan tingene kunne gøres nemmere. Kristian var overhovedet ikke IT-nørd som mig selv, så derfor var han en rigtig god sparringspartner at have med på sidelinjen.

Første version af pluginet udkom for over et år siden, og siden da er der sket utrolig meget. Affiliate Plug.in er, så vidt jeg ved, det eneste af sin slags, som kan benyttes til generere og holde pristabeller opdaterede helt automatisk. Derudover har brugervenligheden været en af de højeste prioriteter, hvilket betyder at det ikke er nødvendigt at kunne en eneste linjes kode, for at benytte pluginet.

Udover at kunne hente priser, så kan pluginet også håndtere priser fra shops med forskellige valuta – det er altså ingen problem fx at hente priser fra Amazon.de, Amazon.co.uk og danske webshops, da priserne blot konverteres til fx danske kroner.

Når pristabellerne genereres, bliver der selvfølgelig automatisk indsat affiliate links til produkterne. Endvidere er de største danske affiliate netværk indbyggede og opsat fra start, så man blot skal indtaste sit unikke ID hos det pågældende affiliate netværk, og så er man kørende med pæne deeplinks i ens pristabel – og fik jeg sagt at det sker helt automatisk? 😉

Det var vist nok salgsgas fra min side 🙂 Hvis du er nysgerrig, kan du læse mere på pluginets hjemmeside http://affiliateplug.in (som dog pr. juli 2013 er ved at blive bygget om). Derudover kan jeg altid fanges via kontaktformularen på siden, eller på mail 🙂

Efterhånden bliver pluginet brugt en del steder rundt omkring – dog primært på danske sites, hvilket jeg selvfølgelig regner med ændrer sig efterhånden som det bliver mere udbredt 🙂 Dog tror jeg bestemt at der kommer til at være mindst et par sider her til Affiliate DM 2013, som benytter Affiliate Plug.in, hvilket jeg kun synes er super fedt!

I denne omgang deltager jeg sammen med Halfdan Timm med vores tandlæge side: 123Tandlaege.dk.