3 ting du skal huske om teknisk SEO

Der er mange forskellige aspekter inden for teknisk SEO, nogle af dem er naturligvis vigtigere end andre. Konkurrencen om at få de gode placeringer på Google bliver højere og højere og det er derfor vigtigt at huske nogle af de vigtigste aspekter inden for teknisk SEO. Vi har samlet 3 ting som du skal huske i denne artikel.

Gør siden mobilvenlig

Hvis du gerne vil have din hjemmeside til at ligge godt på Googles placeringsliste, er det afgørende, at du har gjort hjemmesiden mobilvenlig. Der foretages flere og flere søgninger fra mobile enheder, og hvis din side ikke er mobilvenlig er der ingen der gider at kigge på den.

Samtidig staffer Google din side, hvis den ikke er mobilvenlig, og det vil derfor blive svært at ligge på de højeste placeringer. Det er derfor vigtigt, at du som det første sørger for at din hjemmeside er mobilvenlig – så er du et skridt tættere på de gode placeringer. Et eksempel på en mobilvenlig hjemmeside er Adfinder.dk

 

Pas på med kannibalisme

En ting som du skal undgå, når du er ved at sætte en hjemmeside op er kannibalisme. Kannibalisme inden for teknisk SEO betyder at du har to landingssider, der handler om det samme og har næsten ens URL. Når det sker, vil begge sider forsøge at få de gode placeringer til det sammes søgeord, og på den måde bliver du din egen konkurrent.

Når du har to sider der forsøger at ligge højt på samme søgeord, ved Google ikke hvilken side der skal have værdien og du det bliver derfor svært at have en side der ligger højt på søgeordet. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at have en god struktur på din hjemmeside.

Hvis du har en hjemmeside men mange forskellige landingssider, er der en risiko for at der er flere der omhandler det samme. Det er specielt hvis du har en ældre virksomhed, hvor flere forskellige har været inde over udvikling af hjemmeside, at der er risiko for at flere landingssider handler om det samme.

Hvis du derimod er ved at starte et selskab, kan du fra starten af sørge for at lægge en god struktur på din hjemmeside. Du kan i øvrigt læse mere om stiftelse af selskab på denne hjemmeside.

 

Interne links

En sidste ting, som du skal huske for at have en god hjemmeside, der kan komme til at ranke højt på Google. Interne links er vigtigt for at fortælle Google om hvad der på din side.

Når du skal sætte interne links op på din hjemmeside skal du helst sørge for at have links til alle sider. Samtidig er det vigtigt at sørge for at der er få sider som har mange links og få sider som har få links, så linksne er naturligt fordelt. På den måde kan du også fortælle Google hvilke sider der er de vigtigste.

Interne links har også den fordel at Google nemmere kan crawle siden.

Og så kan brugeren også nemmere finde rundt på din side – og det er også værd at tage med i overvejelserne.

About Halfdan

I dag, SEO-konsulent og affiliate marketer. Tidligere stifter og direktør i JUF.dk ApS, der blev solgt i sommeren '15. Studerer til cand.jur. på Aarhus Universitet. Stifter af AffiliateDM.dk.
No comments yet.

Skriv et svar