Begynderguide: 5 gode råd til affiliate marketing

Det er omkostningsfuldt at starte en webshop, og derfor er der mange, som i stedet vælger at bruge sin energi på en affiliate site i stedet. Du kan starte en affiliate site med meget få penge, og din største investering er din tid. Herefter kan du læse fem gode råd, som du bør kende, hvis du er en begynder indenfor affiliate marketing.

Vælg det rette marked

Der er mange, som tjener rigtig mange penge på affiliate marketing, fordi de har fundet et godt marked. Det kan være fristende at forsøge at efterligne de store, men der er mange fordele ved selv at finde det rette marked til din affiliate site.

Det kan være en god idé at vælge en niche, når du skal vælge markedet til din affiliate site. Nichen må dog ikke være så smal, at du får vanskeligt ved at skabe indhold til siden, og der skal naturligvis også være en efterspørgsel på sidens produkter.

 

Hold siden relevant

Det er vigtigt, at din affilaite site forbliver relevant. Det kan til tider virke fristende at udvide sidens indhold til nye nicher. Det kan være en god idé, hvis du er ved at have udtømt din nuværende niche, men det er vigtigt at sidens emner bliver holdt relevante i forhold til sidens tema.

Hvis du føler dig fristet af en ny niche, kan du overveje at lave en ny affiliate site, som passer til den nye niche.

 

Tænk kreativt

Det er vigtigt at vælge den rette niche til din affiliate site, men det betyder ikke, at du ikke kan tænke kreativt. En bordløber kan for eksempel optræde på en side om boligindretning, men de ville også passe ind på en side om fester eller på en side om dansk design.

Din niche må ikke blive for snæver, så forsøg tænke kreativt i forhold til sidens indhold.

 

Kom regelmæssigt med nyt indhold

En affiliate site er kun relevant, hvis der regelmæssigt kommer nyt indhold. Derfor kan det være en god idé at lave en plan over udgivelserne af nyt indhold på siden.

Mange oplever, at det er nemt og inspirerende at lave indhold i starten, men med tiden kan man nemt komme til at sjuske med de nye udgivelser.

 

Hav styr på dine statistikker

Det er vigtigt at skabe kvalitetsindhold, hvis du skaber en affiliate site. Meget af tiden kan du bruge sund fornuft til at skabe dit indhold, men det er også vigtigt, at du har styr på dine statistikker.

Google Analytics er en vigtig ressource, som du ikke kan undvære. Sørg for at indsamle data for din side, så du ved, hvilket tiltag der virker.

About Halfdan

I dag, SEO-konsulent og affiliate marketer. Tidligere stifter og direktør i JUF.dk ApS, der blev solgt i sommeren '15. Studerer til cand.jur. på Aarhus Universitet. Stifter af AffiliateDM.dk.
No comments yet.

Skriv et svar