Fire trin til, hvordan du starter en blog

At få succes som blogger handler først og fremmest om at komme i gang med at dele din passion. Her kan du finde en guide til, hvordan du kan komme i gang med din helt egen blog.

home-office-336378_1280

Hvad skal din blog handle om?

Inden du kan begynde at blogge, skal du finde ud af, hvad du vil blogge om. Hvad er du passioneret omkring, hvad er du god til, hvad er din niche? Når du har fundet ud af, hvad du gerne vil blogge om, kan du prøve at google emnet og se, hvad andre skriver om det. Men husk på, at du skal være dig selv og gøre det anderledes – og gerne bedre – end alle de andre.

Vælg domæne og webhotel

Når du har valgt, hvad din blog skal omhandle, skal du vælge et domæne, altså, hvad skal hjemmesiden til din blog være. Vælg gerne noget, der er sigende for din blog. Et navn, der fortæller kommende læsere, hvad de er på vej ind til. Du kan vælge at bruge dit navn, men, hvis du finder på noget mere kreativt og sigende om bloggen er dette at foretrække.

Udover et domæne skal du bruge et webhotel og et hostingsite. Dette skal du bruge for at have en hurtig og velfungerende hjemmeside. Det er på serveren dit indhold bliver gemt og er årsagen til, at din blog kan tilgås fra internettet. Du kan sammenligne det med, at det er dit hjerte og hjerne – det er det, der holder det hele i gang. Er du i tvivl om, hvilke du skal vælge, så har Hostingguiden en guide med sammenligninger af webhoteller og hostings.

Skab værdi for læserne

Du skal skabe en masse indhold til din blog, som giver værdi for dine læsere.

Skriv som dig. Lad være med at prøve at kopiere andres emner, måder at skrive på osv. Sørg for at være autentisk i alt dit indhold og skab kvalitet. Tænk kvalitet af, hvad du skriver om, hvordan du skriver, længden af dine blogindlæg og måden du sætter det designmæssigt op. Det skal gerne være lækkert, fangende og læsevenligt.

Billeder på din blog er også en rigtig god idé. Men vær opmærksom på, at dine billeder er i god kvalitet og passer til dig, dit emne og din blog.

Bliv indekseret på google

For at komme godt i gang – og komme på google, kan det være en rigtig god idé at have en video med i dit første indlæg. Du kan for eksempel lave en lille introduktionsvideo af dig selv, hvor du siger hej til dine kommende læsere, fortæller om, hvad bloggen skal handle om eller, hvad du nu ellers kan finde på.

God fornøjelse med start af din helt egen blog!

About Halfdan

I dag, SEO-konsulent og affiliate marketer. Tidligere stifter og direktør i JUF.dk ApS, der blev solgt i sommeren '15. Studerer til cand.jur. på Aarhus Universitet. Stifter af AffiliateDM.dk.
No comments yet.

Skriv et svar